Un poquet de mi...
Vaig nàixer a la ciutat de València (L'horta) a la primavera de l'any 1971, així que podríem dir que sota el signe de peixos (si és que això significa alguna cosa) i segons la tradició xinesa, l'any del porc (i espere que això no signifique cap cosa...). Tot plegat és simpàtic, si més no, el porquet...

1971 va ser declarat per l'ONU l'Any Internacional de la lluita contra el racisme i la discriminació racial, al '71 també van ser creades dues organitzacions especialment importants, Greenpeace i Metges sense fronteres. Així mateix, a Suïssa les dones obtenen per primera vegada el dret a vot (caram això em fa molt vell!) però, atenció!, hem de tenir present que a l'Estat espanyol tampoc ningú (ni homes ni dones) ho podia fer. Fou en aquest any quan Vicent Andrés Estellés publica el seu Llibre de Meravelles i sona per primera vegada l'Imagine de John Lennon. També el cel·lista Pau Casals enlluerna a l'ONU... Uf quin any! Chapeau (orgull històric).

Possiblement l'ambient familiar i uns (i unes, moltes!) mestres impagables va encomanar-me cert desfici creatiu que amb el pas per la Universitat de València anà conformant-se literari. Allí vaig estudiar Geografia i Història cursant l'especialitat d'Història Medieval i després... Mestre de Valencià i després... la vocació d'infant (què vull ser de major? jo com la Teresa i el Vicent...) va portar-me a fer (i ho faig) classe a Secundària i Batxillerat. Classes de Geografia i d'Història.

Algunes de les coses que més m'agraden de fer són viatjar (i ho faig amb la dona, amb amigues i amics, amb la família, amb els alumnes...), també cuinar, llegir, passejar vora mar (i un bany!), la muntanya a la primavera, la llum mediterrània, prendre dos croissants i anar al teatre (allò dels dos croissants és perquè no em facen soroll els budells al mig de l'obra i la gent no em mire amb llàstima, o incomprensió) i... Ah! m'agrada el cinema (que acabe bé, si pot ser amb bes final millor), els donuts també són debilitat però encara més ho són les trufes (de pastisseria eh? no de supermercat, cada cosa al seu lloc) i finalment, una darrera passió que us destacaré és la música, tanta! jazz, Vollenweider, Antònia Font, Pep Botifarra... tants!

Tal vegada, un poc de tot això són les meues novel·les, un poc de mi. Salut!

1 comentari:

  1. Hola Josep!uix!quina casualitat,també jo sóc "peixet", així que espere que el llibre dels "arbres i somnis" estiga ple de mars meravellosos on els infants puguen nedar i descobrir la màgia de la natura i la poesia dels nostres amables amics amb fulles...i tot un plaer col.laborar amb tú!fins aviat "viatger de les paraules".un beset "alat" ple de somriures de fada.matilde:-)*

    ResponElimina