Noves tecnologies, nous reptes

Cada vegada se'n parla més, del llibre electrònic. Té aventatges, caldrà adaptar-s'hi, venia pensant després d'una agradable entrevista amb el Juli Esteve. Però després de tindre entre mans el nou conte que editem al Bullent Matilde Portalés -il·lustracions- i jo, la sensació màgica del format, acariciar la portada, passar fulls... uau! No sé si la màquina freda... No crec.
N'he parlat amb companys i companyes, molts en tenen (ja amb 30 llibres a la memòria) i "piratejats". Repte: si en la música i cinema ja és habitual allò de baixar-se... També amb els llibres? És el que toca ara? A l'Antic Règim (nota professional) i societats amb nivell adquisitiu mitjà escàs o inexistent (contrastos) la difusió cultural (quantitat i qualitat, no parlem dels singulars propis, per favor) era i havia de ser escasa. Qui s'hi podia dedicar si no n'era possible sobreviure?
Vull dir, endavant, estalviem en cultura, si en definitiva sembla que els artistes deuen viure per amor a l'art. Encara tornarem a l'Edat Mitjana: sense consum, menor producció i sense producció la possibilitat de descobrir i trobar nous talents disminueix.
Doncs apa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada