Us contaré sobre Bolonya...

Tal i com vaig anunciar-vos fa uns dies, On són els arbres? (i el seu autor!) ha participat en la Fira internacional del llibre infantil i juvenil de Bolonya (Itàlia). Hi anàrem una expedició valenciana absolutament simpàtica i interessant (bones coneixences, el millor del viatge). Vull per tant agrair a l'Associació d'Editors del PV i a l'AVL l'organització d'aquestes presentacions. Crec que l'objectiu va estar ben acomplit: el sarau que vam montar va destacar i, allò també remarcable, la nostra llengua va expressar-se en aquella Fiera del Libro per Ragazzi amb absoluta normalitat i igualtat. Un bon pas. La Fira? Espectacular. No es tractava d'una fira de venda al públic, sinó d'una trobada professional del món editorial. Immensa; naus i naus d'expositors txecs, coreans, italians, indús... Colors, llengües i cultures. Quant hi caminàrem sobre aquelles moquetes roges? Uf! També molta presència d'il·lustradores i il·lustradors que visitaven editorials amb les seues carpetes o bé en deixaven mostres als murals. També exposicions seleccionades... Nosaltres vam fer dues participacions; d'una banda el llibre infantil il·lustrat i d'altra la literatura juvenil.

Ací teniu la meua participació, gentilesa de l'AEPV-Valencian books.

Intervenció Josep Chapa "Llibres il·lustrats valencians presentats pels seus autors" from AEPV on Vimeo.No tot va ser Fira, també hi era la ciutat. Bologna! Una ciutat culta, una ciutat de llibres, viscuda per generacions amables, viva, universitària. Una ciutat de bon menjar, una ciutat progressista, una ciutat porticada i sense estridències. Cap monument avar, aclaparador. Tot un conjunt senzill, romàntic, passejable. (I les torres!)


Manel J.M Romero, Irene Blasco, Paco Giménez, Enric Lluch, Marc Granell, Gemma Pasqual i Guillem, Pasqual Alapont, Jesús Mollà, Silvestre Vilaplana, Lourdes Boïgues, Carles Cano, Rosa Serrano i Maria, Ascensió Figueres, Verònica Cantó... Un plaer compartir amb vosaltres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada